Intergrav

Alternative flash content

Requirements

Tehnike tiska

Offset tehnika 

Offset tehnika tiska je najčešće korištena tehnika u svijetu grafike. Prvenstveni razlog je mogućnost izrade velikih naklada proizvoda po iznimno prihvatljivoj cijeni i kvaliteti. Offset tisak datira iz 1903 godine kada je napravljen prvi offset stroj.

Tehnika offset tiska je indirektna i koristi tiskovnu formu (ploču) te valjak kao posrednik koji zapravo prenosi formu na papir. Uz mnoštvo boja koje su dostupne, možemo reći da je offsetni tisak najbolji način izrade velikih naklada uz izvrsnu kvalitetu otiska.

 

Sitotisak tehnika 

Sitotisak spada u tehniku propusnoga tiska s mogućnošću tiska na različite materijale. Tisak se ostvaruje na način da se boja potiskuje kroz tiskarsku formu koja je izrađena od svile koja je zategnuta na drveni ili aluminijski okvir.

Svila može biti različite gustine, odnosno zavisno od materijala na kojem se tiska i od boje kojom se tiska. Gustina može biti 35, 43, 55, 77, 90, 120, 145, 160 niti po kvadratnom cm.

 

Tampon tehnika 

Tampon tisak je tehnika o kojoj se nije čulo do 1960 godine, i slijedećih godina je napravila pravi preokret u grafičkoj industriji. Ona je omogućila tisak na predmete i podloge na koje inače tisak ne bi mogao biti moguć, prvenstveno zbog oblika.

Dakle, sa tom tehnikom moguć je tisak na neravne podloge te različite oblike. Mi prvenstveno koristimo tampon tisak za tisak na kemijske, upaljače, privjeske, pepeljare…

Pretplatite se na naš newsletter

Adresa

Intergrav
Čopci 4
10040 Zagreb
Telefon: +385 (0)1 2985 073 
Fax: +385 (0)1 2955 099
Mob: +385 (0)98 318 343
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.